SliderMN Više

Adžić: Dobili smo informaciju da prijateljstvo Spajića i Do Kvona traje pet godina

Prej tvteuta14:43 7 Jun 2023

Opravdano je što sam sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, jer ne vidim potrebu za tajnost i da samo ja imam uvid u pismo južnokorejskog državljanina Do Kvona, kazao je premijer Dritan Abazović nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je prilikom hapšenja kod Do Kvona nađeno više falsifikovanih dokumenata.

„Kada je iskoristio dokument koji je na njegovo pravo ime tada je i lišen slobode“, naveo je on.

Adžić je dodao da u kojem god momentu da se ova situacija desila dobila bi neki politički kontekst.

„Ako imamo informaciju da se neko, mi moramo reagovat. Ako smo reagovali kada je u pitanju DPS, DF, zašto bi drugačije reagovali kada je u pitanju PES. Dobili smo preciznu informaciju da prijateljsktvo Spajića i Do Kvona traje pet godina, da su se sastajali u porodičnoj atmosferi, da su se sastali i nakon momenta kad je bio na potjernici, imamo i ulicu u Beogradu u kojoj su se sastali, ko misli da je to trebalo da se prećuti? Ukoliko sve ovo nije tačno, treba demantovati, ako ne postoji lako će se demantovati. Naša namjera nije da nanesemo štetu nego da štitimo državni interes“, istakao je Adžić.

Dodao je da je potpuno identična priča bilakada je lišen slobode Milo Božović, da je u pitanju politički kontekst, kao i za aferu „Stanovi“.

Kako je dodao, imaju informaciju da se u lap topu nalaze informacije o poslovanju Spajića i Do Kvona.

„Možda je to potpuno legalnio, ali treba ispitati. Imamo informaciju da postoje dokazi o finansiranju kampanje, to ćemo ispitati“, naveo je on.

  • 1

    Radio