Ada Bojana puna gostiju

Prej tvteuta12:05 13 Avgust 2021

Ada Bojana ove godine definitivno je  destinacija koja je privukla veliki broj gostiju, pretežno iz zemalja regiona, ali i Zapadne i Centralne Evrope. Za razliku od prethodne godine, Bojana u ovim danima vrvi od gostiju koji borave na kućicama na vodi, dok se iznajmljivanje ovih kućica kreće od 50 pa do 150 eura, u zavisnosti od lokacije, površine i ponude smještaja.

Mnogi od njih već godinama dolaze na ovaj, kako kažu, raj na zemlji, dok ima i onih koji su po prvi put odlučili da posjete Adu.

„Na Adu dolazimo godinama, ovo nam je sigurno dvadeseti put. Ada je raj pa je raj, ovde je divno, spokojno. Verujem da ko jednom ovde dođe  ne razmišlja da ide negde drugo“, kaže gošća iz Beograda.

„Jako su lijepe ove male kućice gdje se vadi riba, ostaćemo samo jedan dan, pa nastavljamo dalje ka Virpazaru i Cetinju. Na prvi pogled ovdje je jako lijepo i piktoresktno“, ocjenjuju turisti iz Hrvatske.

Ipak, obilazivši nekoliko ugostiteljskih objekata na Bojani, nijesmo naišli  na raspoložene  sagovornike iz ribljih restorana, koji su nam nezvanično kazali da gostiju ima, ali i da se ne radi o gostima visoke platežne moći. Sa druge strane, naišli smo i na lokalce koji su nam potvrdili da noć ranije na cijeloj Bojani nije bilo struje puna dva sata, i to u poslijepodnevnim satima, kada gosti uglavnom borave na kućicama i u restoranima.

Koliko gostiju boravi na ovim kućicama ipak je teško procijeniti, ali se procjenjuje da se ta brojka, posebno u danima vikenda kreće od dvije do tri hiljade ljudi.

Ono što se može primijetiti  u odnosu na ranije godine jeste i veće poštovanje Odluke o zabrani emitovanja i izvođenja muzike u ovoj zoni, koja važi za tihu zonu, za čije je praćenje nadležna Komunalna policija.

S. Vukčević

  • 1

    Radio