Aktuale Më shumë

Abazoviq: Rritja e pagave për 13.893 arsimtarë, zyrtarë të MPB-së janë gati të rriten në dy ditët e ardhshme

Prej tvteuta08:24, 2 Shkurt 2023

Kryeministri Dritan Abazoviq tha se arsimtarët dhe punonjësit e Ministrisë së Punëve të Brendshme tashmë kanë marrë paga të rritura dhe se punonjësit e tjerë në sektorin publik mund të shpresojnë në të njëjtën kohë me nënshkrimin e Marrëveshjes Kolektive të Degës.
Abazoviq në një video-mesazh mbrëmë ka bërë të ditur se 13.893 mësimdhënës dhe 4.397 zyrtarë të MPB-së tashmë kanë marrë ose do të marrin paga të rritura në dy ditët e ardhshme.
“Është vetëm fillimi, sepse për pjesën tjetër të administratës shtetërore do të ketë rritje të ndjeshme pagash sapo Sindikatat të nënshkruajnë Kontratën Kolektive të Degës”, tha kryeministri.
Ai paralajmëroi rritje të pensioneve nga 20 shkurti dhe tha se pensionistët mund të llogarisin edhe në shtesa gjatë pranverës.

  • 1

    Radio