Aktuale Më shumë

Abazoviq në Nju Jork, është planifikuar edhe darka me Blinken

Prej tvteuta14:04, 18 Shtator 2023

Kryeministri i Malit të Zi dhe koordinatori i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Dritan Abazoviq, nga sot do të qëndrojnë në Nju Jork, ku, siç njofton Qeveria, do të ketë rreth tridhjetë takime dypalëshe dhe shumëpalëshe gjatë dhe në margjinat e Sesionit të 78-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Është planifikuar që Abazoviq të jetë pjesëmarrës në darkën e punës të organizuar nga Sekretari Amerikan i Shtetit Anthony Blinken për ministrat e jashtëm të partnerëve transatlantik.

“Gjithashtu, kryeministri i Malit të Zi do të marrë pjesë në Samitin Vjetor të organizatës Concordia, si dhe në takimin ministror për Samitin për të Ardhmen. Abazoviq do të marrë pjesë në takimin e nivelit të lartë për parandalimin, gatishmërinë dhe reagimin ndaj pandemisë, takimin e Grupit të Miqve të Aleancës së Qytetërimeve, takimin ministror të Grupit të Miqve për Ndërmjetësim, por edhe mëngjesin e punës së ministrave të Punëve të Jashtme të Kartës Amerikano-Adriatike (A5)”, thuhet në njoftim.

Kryeministri do të marrë pjesë në konferencën e nivelit të lartë të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për ruajtjen e paqes dhe sigurisë në Ukrainë, mëngjesin e punës së ministrave të punëve të jashtme të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP) dhe RCC, dhe takimi ministror i Grupit të Miqve për Përgjegjësi në Ukrainë (GoFAAU) dhe të tjerë.

“Kryeministri Abazoviq do të ketë edhe takime dypalëshe me zyrtarë të lartë të vendeve pjesëmarrëse në Kombet e Bashkuara dhe organizata të tjera. Është planifikuar që Abazoviq të takohet me përfaqësues të autoriteteve ekzekutive të shumë vendeve, si dhe me emigrantë të shumtë në një ngjarje qendrore në Shtetet e Bashkuara të Amerikës”, thuhet në njoftim.

  • 1

    Radio