Aktuale Më shumë

Abazoviq mbetet në detyrë. Nuk miratohet rendi i ditës

Prej tvteuta12:49, 3 Shkurt 2022

Me gati një orë vonesë nisi seanca e parë e  jashtëzakonshme e Kuvendit të Malit të Zi, nga tri që planifikohet të mbahen deri ditën e hënë.

Por, pavarësisht pranisë së 77 deputetëve, seanca përfundoi vetëm pas pak minutash.

Kuvendi nuk e miratoi pikat e propozuara të rendit të ditës, shkarkimin e zëvendëskryeministrit Dritan Abazoviq dhe propozimin që ministri aktual i Financave dhe Mirëqenies Sociale Millojko Spajiq, të emërohet në vend të tij .

Edhe pse kishte kuorum për fillimin e seancës, pas vendosjes së votimit në rendin e ditës, 46 deputetë nga 77 të pranishëm gjithsej, përfshirë opozitën dhe një pjesë të mazhorancës, abstenuan nga rendi i ditës, nga gjithsej 77 deputetë të pranishëm, pas së cilës seanca e parë përfundoi. seancat e Kuvendit.

  • 1

    Radio