Aktuale Më shumë

Abazoviq: I relaksuar e pres 19 gushtin

Prej tvteuta17:39, 17 Gusht 2022

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq tha se nuk ka asgjë kundër formimit të shumicës së re parlamentare dhe se në lidhje me nismën për mosbesimin e qeverisë së tij, do të respektojë çdo vendim legjitim të parlamentit. Ai përsëriti se ishte i qetë në pritje të seancës së 19 gushtit, kur është caktuar votimi i mosbesimit ndaj Qeverisë së tij.

“Nëse dikush ka menduar se ne do të zbatojmë politikat e të tjerëve, për hir të interesave të të tjerëve, ka gabuar”, tha Abazoviq, duke thënë se çështja më e rëndësishme në botë për dikë është Marrëveshja Themelore, komuna e Zetës. , mbrojtja e kodres së Goricës. Sipas tij,  Qeveria e Malit të Zi udhëheq një politikë autonome.

“Të gjithë kanë prioritetet e tyre, nëse duhet të konstituohet një shumicë e re në Parlamentin e Malit të Zi, nuk kam asgjë kundër”, tha Abazoviq, duke thënë se shumica e re eventuale duhet të kristalizohet. sa me shpejt të jetë e mundur. Ai shtoi se Mali i Zi ka sfida të mëdha për të përballuar, veçanërisht në vjeshtë.

“Do të shohim se çfarë do të ndodhë më 19 gusht, ndoshta do të shfaqet një iniciativë tjetër. Sa për mua, jam plotësisht i relaksuar. Mendoj se kemi bërë shumë gjëra në 100 ditë. Vendi duhet të ecë më tej drejt stabilitetit”, tha Abazoviq.

Lidhur me shkatërrimin e cigareve të konfiskuara në Nikshiq, ai tha se po vazhdojnë luftën e tyre të pakompromis kundër krimit të organizuar dhe kontrabandës së cigareve, dhe se ky është një nga proceset më të rëndësishme që kryen qeveria që ai drejton, por edhe një nga problemet me të cilat përballet vendi. Ai beson se kontrabanda e cigareve, së bashku me kontrabandën e kokainës, paraqet shtyllën kurrizore rreth së cilës financohen struktura të caktuara, madje edhe ato politike, prandaj, thotë ai, ka krijuar panik për punën e kësaj Qeverie.

  • 1

    Radio