SliderMN Više

Abazović:““Crna Gora nije u vanrednom stanju, 22.novembra će se pokazati ko je, a ko nije za evropski put“

Prej tvteuta15:17 9 Novembar 2022

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon održanog sastanka predstavnika partija sa predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović kazao je da joj zahvaljuje što ih je pozvala na sastanak.

„Ono što smo čuli tokom sastanka je bilo smisleno. Situacija nije komplikovano ako postoji volja da se prevaziđe. Volio bih da izaberemo četvoro sudija, ako to nije moguće dajte da se izabere samo jedan. Većina kolega se složila da ćemo pratiti odluke suda. Jednostavno je, lopta je u dvorište onih koji nisu glasali za ova četiri kandidata. Imamo mogućnost da se 22. novembra ispravimo, to je uslov EU. To je jednostavno rješenje ako bude samo malo volje i mudrosti. Neprimjereno je da se prepiremo što je ustavno, a što ne“, istakao je on.

„Nju u to guraju oni što gube političku podršku. Moj apel je prije svega prema DPS-u da 22. novembra izaberemo makar jednog sudiju Ustavnog suda“, dodao je Abazović.

Kako je istakao, jedino Ustavni sud može da odluči da li je nešto ustavno ili ne.

„Treba da se posvetimo mnogo značajnim pitanjima koja muči građane. Svi smo zainteresovani da deblokiramo Ustavni sud prihvatamo tu odgovornost – 22.novembra će se pokazati ko je, a ko nije za evropski put“, istakao je on.

Kako je dodao, iz nastupa DPS danas nije mogao da zaključi šta je njihov generalni stav, osim da su za dijalog.

  • 1

    Radio