SliderMN Više

Abazović: Odlično bi bilo da imamo zajedničkog građanskog predsjedničkog kandidata

Prej tvteuta14:18 27 Januar 2023

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da nije previše okupiran predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mart. Nije htio da saopšti da li će njegova partija GP URA imati predsjedničkog kandidata. Ponovio je da će Crna Gora razvijati svemirski program, te da bi slanje crnogorskog satelita u svemir državu koštalo manje od 200.000 eura.

Na pitanje da li će njegova partija imati svog kandidata na predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mart, te ako neće koga će podržati, Abazović odgovara da do predsjedničkih izbora ima još vremena.

“Nijesam nešto previše okupiran kako će se stvar odvijati. Sve je dobro i mirno, kako treba. Ponavljam svoj lični stav, a izjasniće se i organi partije, najvažnije je da Crna Gora dobije novog predsjednika, bilo bi odlično da to bude zajednički građanski kandidat. Da li treba da bude dama i to bi bio neki značaj, da li treba da bude neko od kolega, mislim da je u ovom trenutku manje bitno”, naveo je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Kotoru.

Siguran je da će Crna Gora nakon 19. marta imati novog predsjednika.

“Taj predsjednik će biti mnogo kooperativniji u ostvarivanju nacionalnih interesa Crne Gore, da ćemo imenovati brojne ambasadore koji nedostaju zbog predsjednika države koji nijesu imenovani”, dodao je Abazović.

  • 1

    Radio