AKTUELNO Više

Abazović: „Nudimo manjinsku vladu, u njoj da bude najmanje 49 poslanika“

Prej tvteuta12:57 17 Januar 2022

Koolicija Crno na bijelo predložila je na današnjoj pres konferenciji danas da se u cilju prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori formira manjinska vlada. Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saopštio je da će ponuditi stvaranje manjinske vladu i da će je ponuditi svim poslanicima. On navodi da bi svi trebalo da podrže da koncept manjinske vlade sa najmanje od 49 poslanika, ali poručuje da za DPS i DF u njoj nema mjesta.

Govoreći o tome ko može, a ko ne u manjinsku vladu, Abazović je rekao da bi prioritet imali potpisnici Memoranduma: „Logično je da za DPS i DF ne bi bilo mjesta u manjinskoj vladi“.

„Navijam da nas podrže DPS i DF. To sam i tražio od DF-a. Bilo bi fenomenalno da nas podrže DPS i DF“, kazao je Abazović, navodeći da nije siguran da je to realno.

Predsjednik Saveza građana CIVIS Srđan Pavićević rekao je da su na pragu stvaranja vlade nacionalnog preporoda i pomirenja, što znači da „razlike moramo ostaviti u domenu naše privatnosti“.

Ekspertska vlada, kako je ocijenio, nije realizovala ono što su bila očekivanja, te da koalicija Crno na bijelo takvoj stagnaciji ne može davati zeleno svjetlo. Pavićević tvrdi da je koalicija Crno na bijelo jedinstvena u stavu – naša ideja je moderna i civilizovana i građanska Crna Gora.

„Kao odgovorni ljudi koji pokušavaju da iznalaze rješenja, nećemo podržati politički kukavičluk. Neka se glasa sjutra za povjerenje Vladi. Nudimo moguće rješenje ali ne namećemo. Nudimo da stvorimo manjinsku vladu da je podrže svi da taj konsenzus te manjinske vlade bude što širi, najmanje od 49 poslanika. Vrijeme je da odblokiramo put ka EU”, saopštio je Abazović na konferenciji za novinare.

  • 1

    Radio