SliderMN Više

Abazović najavio tešku godinu: „Građani da rade na uštedama električne energije i goriva“

Prej tvteuta13:35 20 Jun 2022

Kriza energenata i hrane neće zaobići ni Crnu Goru, upozorava premijer Dritan Abazović. On je istakao da će cijene goriva porasti, te da Vlada čini sve što može po tom pitanju, ali ne može zaustaviti rat u Ukrajini.

„Cijene goriva u Crnoj Gori će porasti. Vlada čini sve što je u njenoj moći, ali Vlada Crne Gore ne može da zaustavi rat u Ukrajini. Najveća briga naše Vlada je šta će biti na jesen. Ne samo da ćemo imati krizu energenata, nego i krizu hrane. Ozbiljne zemlje ozbiljno razmišljaju o predstojećoj krizi. Preduzećemo sve mjere i preduzimamo ih. Već smo imali inicijativu vezano za akciznu politiku”, rekao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji održanoj sa predsjednicom Finske, Sanom Marin.

Vlada će, poručuje premijer, uraditi sve što je moguće da građanima olakša.

“Moj apel je da i građani pokušaju da budu odgovorni, da rade na uštedama električne energije, koliko je to moguće. Da rade i na uštedama za gorivo. Da se dok je lijepo vrijeme možda više prilagode zdravim stilovima života. Nije ovo nikakav apel da se promijene navike, niti da im se uskrate neka prava, ali sve na svijetu čeka teška godina. Ona neće zaobići ni Crnu Goru”, upozorava Abazović.

  • 1

    Radio