AKTUELNO Više

Abazović na večeri sa LIDERIMA DRŽAVA Zapadnog Balkana – sastanci sa Vučićem, Ramom, Kovačevskim…

Prej tvteuta23:39 7 Jun 2022

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prisustvuje večeras na radnoj večeri lidera Zapadnog Balkana u okviru Inicijative „Otvoreni Balkan“ u Ohridu.

Foto: Vlada Crne Gore

Uz predsjednika Vlade Abazovića i domaćina Dimitra Kovačevskog, premijera Republike Sjeverne Makedonije, na večeri su i premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vijeća ministara Zoran Tegeltija.

Večeri su prisustvovali i zamjenik predsjednika Vlade RSM Bojan Maričić i zamjenim predsjednika UO Fondacije za otvoreno društvo Aleksandar Soroš. Ranije danas, predsjednik Vlade Abazović susreo se na marginama Samita Inicijative „Otvoreni Balkan“ sa premijerom Albanije Edijem Ramom i Nj.E. ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom.

Foto: Vlada Crne Gore

‚‚Zapadnom Balkanu je mjesto u EU. Crna Gora kao lider u integracijama je spremna da bude pozitivan primjer u tom procesu. Svi najvažniji spoljnopolitički partneri su tu“, napisao je predsjednik Vlade Abazović na tviteru povodom susreta sa Ramom i Hilom.

Ranije danas premijera Abazovića dočekala na aerodromu u Ohridu ministarka kulture Republike Sjeverne Makedonije Bisera Kostadinovska – Stojčevska.

Tokom sjutrašnjeg Samita prisutnima će se putem video linka obratiti i visoki predstavnik Sjedinjenih Američkih Država, Gabrijel Eskobar, kao i komesar za proširenje EU Oliver Varhelji.

  • 1

    Radio