SliderMN Više

Abazović na ročištu u Ulcinju 9. maja, traži da suđenje sa Lazovićem bude javno

Prej tvteuta11:05 10 April 2023

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović potvrdio je gostujući u emisiji „Slobodna zona“ koja se emituje na Televiziji Prva CG, da je u maju zakazano ročište sa bivšim visokim  policijskim funkcionerom Zoranom Lazovićem, za koje traži da bude javno.

„To je vrh kriminalne piramide u Crnoj Gori. Čovjek me tužio, 9. maja imamo ročište u Osnovnom sudu u Ulcinju, suočićemo se i moramo doći na to, do sada su išli advokati, a ja pozivam da to bude otvoreno, neka građani čuju i vide jednu i drugu stranu … Ja neću ništa iznositi što ne mogu da iznesem, ali ću se braniti. Crna Gora je jedna od rijetkih država u svijetu da ljudi za koje postoji osnovana sumnja da su radili nelegalne aktivnosti šalju na sud premijera i sada arbitrira između premijera i tih ljudi“, potvrdio je Abazović.

Podsjećamo, Lazović i  biznismen Ranko Ubović i njegova kompanija “Bemax”, podnijeli su tužbe protiv premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića kojima traže po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti. U njihovo ime tužbe Osnovnom sudu u Ulcinju ranije je podnio advokat Zoran Piperović.

Osnovni sud u Ulcinju

To je učinio nakon što je Abazović 17. oktobra, tokom sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, optužio Ubovića i Lazovića da švercuju kokain i cigarete. Kompaniju “Bemax” pomenuo je dva dana prije toga na konferenciji za medije.

  • 1

    Radio