AKTUELNO Više

Abazović čestitao Dan Ulcinja – “ Moramo vratiti stari sjaj Ulcinju“

Prej tvteuta10:06 3 April 2021

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u čestitki povodom Dana opštine Ulcinj saopštio je da bi najjužniji crnogorski grad trebalo razvijati na bazi održivosti, zaštite prostora i pravilnom planiranju, te sve kapacitete usmjeriti ka sezoni.

Uz želju da situacija sa pandemijom koronavirusa i zdravlje građana budu na najboljem mogućem nivou, „kako bi ‘Servantesov grad’ spremno dočekao turiste i ljetnju turističku sezonu“, Abazović je najavio da će Vlada u tom pogledu dati maksimum svojih kapaciteta kako bi sezona u Ulcinju, ali u cijeloj Crnoj Gori bila na što većem nivou i kako bi ekonomski parametri bili podsticaj za ubrzani razvoj.

On je istakao da je Ulcinj grad koji ima sve potrebne potencijale da bude turistička lokomotiva cijele regije i da skoro ne postoji opština koja na malom prostoru ima više prirodnih resursa.

„Vlada je i novim budžetom planirala ravnomjeran razvoj svake opštine u Crnoj Gori, pa tako i Ulcinja. Nećemo više dozvoliti da neke opštine budu privilegovane u odnosu na druge. Jednak zadatak je i na lokalnoj upravi da podstiče razvojne i kreativne projekte koji će značiti razvoj Ulcinja”, navodi se u čestitci potpredsjednika Vlade Abazovića.

“U narednom periodu moramo raditi pametnije i bolje, učiniti sve da omladina ostane u Ulcinju, a razvoj moramo bazirati na održivosti, zaštiti prostora i pravilnom planiranju. Vrijeme je da pokrenemo velike i planske investicije u turizmu, da dodatno angažujemo svoje kapacitete u poljoprivredi, pomognemo privrednike, ali i da afirmišemo našu milenijumsku kulturu. Moramo vratiti stari sjaj Ulcinju, zato je važno da gradu ukažemo ljubav i poštovanje”, zaključuje Abazović.

  • 1

    Radio