SliderMN Više

Abazović: Ako se ne formira Vlada, mi ćemo predložiti model.Što prije formirati Vladu

Prej tvteuta11:30 2 Avgust 2023

Lider GP URA Dritan Abazović razgovarao je sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a nakon sastanka je poručio da će biti dio 45. Vlade i dodao da će iznijeti predlog ukoliko se 44. Vlada ne bude mogla formirati.

„Zašto bi imali manjinsku vladu kad imamo izbore i kad možemo da imamo većinsku vladu. Svašta sam čuo u ova dva mjeseca, sad se priča o nekim drugim modalitetima. Nisam iznio predlog ja ću ga iznijeti ako oni ne uspiju da naprave vladu. Što prije to bolje, primopredaja i idemo dalje u neku drugu priču“,kazao je Abazović novinarima nakon razgovora sa Milatovićem.

Abazović je kazao da su sa Milatovićem razgovarali o brojnim temama vezanim za budućnost Crne Gore, o evropskim integracijama i izazovima u ekonomiji.

„Navijamo da se Vlada formira što prije, mislili smo da će ići još brže. To trenutno nije slučaj, ne treba gubiti nadu, vidjećemo šta će biti“,  kazao je on.

On je dodao da ni na koji način ne žele da utiču na sastavljanje Vlade, te i da je „svašta čuo na šta nije želio da reaguje“.

„Nametnuli su se kao supermeni, sada baš i nije tako, i šta sad, sad im je neko drugi kriv. Evo neka naprave, svima želim puno uspjeha“, ocijenio je odlazeći premijer, dodajući da sebe vidi u 45. Vladi, a što se prije formira 44. prije će doći do 45. Vladu.

„Oni moraju da vide da li mogu da dođu do te većine, ako ne mogu da dođu do te većine, mi ćemo predložiti model“, zaključio je Abazović.

  • 1

    Radio