TURIZAM @sr Više

Brojni turisti u borovoj šumi pronalaze lijek za plućne i kožne bolesti

Prej tvteuta12:00 16 Jul 2021

Brojni turisti u borovoj šumi pronalaze lijek za plućne i kožne bolesti

Turisti iz svih krajeva svijeta, posebno oni iz regiona odavno su čuli za ljekovitost sumporne vode na ženskoj plaži, a veliki je broj onih koje u ranim jutarnjim časovima možete sresti u borovoj šumi nadomak Male plaže. I mlađi i stariji, ovdje traže spas i pomoć uglavnom u liječenju bronhitisa, astme i drugih respiratornih problema.

„ Svake godine dolazimo, samo prošle godine nismo bili zbog korone. Moja žena ima astmu, dolazimo ovdje i pomaže nam, svako jutro spavamo ovdje“, kaže turista iz Sjeverne Makedonije.

„Već 10-15 godina dolazimo ovdje  zbog problema sa plućima i bronhitisom. Zadovoljni smo, svima bih preporučio da posjete Ulcinj“, poručuje turista iz Njemačke.

Oni koji godinama dolaze primjećuju da se neke loše stvari nijesu popravile. Žale se na higijenu, smeće, nedostatak javnog toaleta, ali i na bahatost nekih vlasnika plaže, koji, kako su nam kazali naši sagovornici – ne dozvoljavaju ulazak na ljekovite plaže i izvore.

„Nije toliko uređeno, nema javni toalet, to nije u redu“, kaže turista iz S. Makedonije, dok turista iz Njemačke kaže da „ne zna zašto je zabranjen ulaz za muškarce na žensku plažu, kada je to ranije moglo“.

Turisti ne žale novca ni kada su ljekovite stvari u pitanju, bilo da je domaće maslinovo, kantarionovo ili orahovo ulje, borov med, razni preparati i melemi  za kožne bolesti, koji se ovdje mogu pronaći. S toga, ako znate nekog ko ima probleme sa respiratornim organima ili pak kožnim, pa čak i ginekološkim problemima, pokažite mu bogastvo kojim se ponosi naš grad i borova šuma, i sigurno će vam biti zahvalni.

S. Vukčević

  • 1

    Radio