AKTUELNO Više

Dobar odziv za vakcinaciju u Ulcinju, od naredne sedmice punkt za masovno vakcinisanje

Prej tvteuta14:34 16 April 2021

Za razliku od nekih drugih opština u Crnoj Gori, u najjužnijoj crnogorskoj  opštini vakcinacija protiv koronavirusa teče zadovoljavajućim tempom. Iz dana u dan epidemiološka situacija u Ulcinju se popravlja, a prema riječima direktorice Doma zdravlja Ulcinj dr Sadije Holaj gotovo sve vakcine koje su dopremljene u Ulcinj su upotrijebljene. Od naredne sedmice očekuje se dopremanje većeg kontingenta kineske i ruske vakcine, a u toku su završne pripreme za  postavljanje punkta za masovnu vakcinaciju i u Ulcinju, koji će biti u okviru autobuske stanice.

„Napokon možemo reći lijepe vijesti i za naš grad, stojimo dobro sa vakcinacijom stanovništva. Vakcinisano je preko 1.500 građana, a revakcinisano je oko 400 građana, i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo potrošili skoro sve doze koje su nam dopremljene“, potvrdila je Holaj.

Ona je zadovoljna i trenutnom epidemiološkom situacijom u Ulcinju, i nada se da će broj zaraženih u narednom periodu biti još manji. Opao je i broj pregleda u kovid ambulanti, što ukazuje na poboljšanje situacije. Od naredne sedmice očekuje se dopremanje većih količina vakcina, a u toku su završne pripreme za postavljanje punkta za vakcinaciju u okviru autobuske stanice u Ulcinju.

„Mi smo već opremili punkt koji je predviđen za masovnu vakcinaciju, tako da očekujemo dolazak vakcina i početak masovne imunizacije“, kazala je Holaj.

Holaj se nada da će se u narednom periodu i drugi zvaničnici i poznate ličnosti iz Ulcinja vakcinisati kako bi poslali dobru poruku stanovništvu.

Stanka Vukčević

 

  • 1

    Radio