POLITIKA Više

Reagovanje Nimanbegua na izjavu ministra Leposavića

Prej tvteuta18:17 22 Januar 2021

Reagovanje u cjelinu na izjavu ministra Leposavića

Albanska lista  reaguje na izjavu ministra Leposavića izrečenu sinoć javnosti, u emisiji „Nacisto“ na TV Vijesti da je: otpuštanje dvojice funkcionera Albanske liste od strane nove vlade onako kako je rekao „poznavajući“ ministre riječju „da je na sigurnom“ što je u ovom slučaju otpuštanje bivših funkcionera nedolaskom na posao i kršenjem zakona o radu. Ove izjave ne odgovaraju odlukama koje je sama ova vlada donijela kada su dva direktora direktorata otpuštena i potpuno su u suprotnosti sa istinom.

Svaki zvaničnik koji pokriva najviše državne funkcije, posebno u komunikaciji sa javnošću, mora biti izuzetno oprezan te da se izjave zasnivaju na činjenicama i materijalnim dokazima. Stoga smo duboko iznenađeni činjenicom da se ovim izjavama mogu izraziti i ocrniti dva zvaničnika koji su u prošlom mandatu radili savjesno i posvećeni zadacima datim na javnom konkursu. Činjenica je da šteta koja im je nanijeta izjavama ministra Leposavića kao ove nisu istinite, pa stoga negiramo njegove izjave i tražimo da se ministar Leposavić i čitava vlada međusobno koordiniraju, iz kojih razloga i kako komuniciraju sa javnošću.

Drugo, u istoj emisiji, ministar Leposavić je napomenuo da su manjine pozvane da učestvuju u vladi, ali su imale zahtjeve koji su u suprotnosti sa ustavom. Ovde se radi o zahtjevima koje je Albanska lista iznijela na jedinom sastanku sa mandatarom tog vremena g. Krivokapićem. Zahvaljujemo se što je g. Leposavić u svojstvu zvaničnika dao prvi objašnjenje javnosti zašto Albanska lista nikada nije dobila odgovor, a to samo po sebi svjedoči o iskrenosti njihovog ranije upućenog poziva.

Naši zahtjevi su bili jasni kako oni najavljeni u medijima, tako i oni koji nisu bili u fokusu javnosti i ponavljam: kakve politike će vlada voditi, kakvi će biti unutrašnji odnosi na nivou Crne Gore i između naroda koji čine ovu državu, kakvi će biti odnosi ove vlade u provokacijama koje različite strukture mogu da naprave protiv naše albanske manjine. Na ovo poslednje nismo dobili odgovor i to su stvarni razlozi zašto Albanska lista nije dio većinski nametnute Vlade Skupštine Crne Gore.

Uvjeravamo da ćemo kontinuirano reagovati na greške, ali pomoći ćemo i vladi ako preduzme dobre korake. Za sada očekujemo ove pozitivne korake uprkos obećanjima.

Genci Nimanbegu

Poslanik Albanske liste

  • 1

    Radio