SliderMN Više

44. Vlada izglasana u zoru, Spajić novi premijer

Prej tvteuta09:00 31 Oktobar 2023

Skupština Crne Gore izabrala je 44. Vladu premijera Milojka Spajića. Za izbor nove vlade glasalo je 46 poslanika, 19 je bilo protiv i jedan uzdržan. Rasprava u Skuptini trajala je čitavu noć. Vlada Milojka Spajića ima tri potpredsjednika, dva resorna potpredsjednika i 17 ministara. Nakon što ih je Skupština izglasala položili su zakletvu.

Vlada je izglasana u ranim jutarnjim časovima, sa 46 glasa za, 19 protiv i jednim uzdržanim glasom.

Za potpredsjednika vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove izabran je Aleksa Bečić, a Momo Koprivica za potpredsjednika za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

Srđan Pavićević izabran je potpredsjednika vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu, Nik Đeljošaj za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja, a Dragoslav Šćekić za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih.

Filip Ivanović novi je ministar spoljnih poslova, Filip Radulović saobraćaja i pomorstva, Janko Odović prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, a Maida Gorčević evropskih poslova.

Za ministra finansija izabran je Novica Vuković, prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, pravde Andrej Milović, a za ministarku rada i socijalnog staranja Naida Nišić.

Vojislav Šimun izabran je za ministra zdravlja, Saša Mujović ministra energetike i rudarstva, Danilo Šaranović za ministra unutrašnjih poslova, a Dragan Krapović za ministra odbrane.

Za ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera izabran je Vladimir Martinović, ministarku kulture i medija Tamara Vujović, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

Maraš Dukaj izabran je za ministra javne uprave, a Fatmir Đeka za ministra ljudskih i manjinskih prava.

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove je  Aleksa Bečić. Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju je Momo Koprivica.

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu je Srđan Pavićević.  Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja  je Nik Đeljošaj.

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih je  Dragoslav Šćekić.

  • 1

    Radio