SliderMN Više

Donatorsko veče za Solanu uz posmatranje ptica i aukciju predmeta

Prej tvteuta09:15 12 Oktobar 2022

Sa željom da se zajednički afirmiše društvena odgovornost i uključe različite djelatnosti i institucije, pod pokroviteljstvom Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Opštine Ulcinj, u organizaciji Dr Martin Schneider-Jacoby Association-MSJA, u okviru drugog Bird Salt People festivala  danas će se  periodu od 16h do 21h odrzati donatorsko veče na prostoru parka prirode i Ramsar područja „Ulcinjska Solana“.

U okviru događaja biće organizovano posmatranje ptica, u periodu od 16h do 17.45h, dok je za 18 časova najavljeno svečano otvaranje donatorske večeri. Na ovom događaju govoriće ministarka Ana Novaković Đurović, predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari kao i  izvršna direktorica MSJA Zenepa Lika. Nakon otvaranja donatorske večeri biće upriličena zakuska sa lokalnim specialitetima iz Ulcinja i Anamalskog područja, u 19:00h održaće se aukcija predmeta i proizvoda za prikupljanje dodatnih sredstava, dok je za 19:30h planiran Koncert KIC pop hora.

Povod za organizaciju ovog događaja predstavlja potreba uređenja suvenirnice koja bi se, prikupljenim sredstvima, renovirala u info-punkt, gdje će osim dobijanja svih informacija, posjetioci moći da iznajme opremu za posmatranje ptica i biciklističke aktivnosti i kupiti lokalne proizvode i rukotvorine, a u budućnosti i so.

Učešće na donatorskoj večeriiznosi od 50 eura po osobi.Na ulazu Ulcinjske solane zainteresovani će moći da se upišu  u listu donatora i nakon dobijene akreditacije, donaciju (gotovina ili dokaz o uplati na žiro račun: 530-0000000025070-75, NU Društvo Dr Martin Schneider-Jacoby, NLB Banka AD Podgorica, Svrha: „Donatorsko veče za Solanu“ ) mogu ubaciti u providnu kutiju.

Posmatranje ptica će se održati u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje prica (CZIP) i specijalizovanom agencijom Monticole, koji će od 16 časova sa označenog punkta sve zainteresovane goste predvoditi do pumpe broj 16, u trajanju od 35 do 45 minuta.

Ovom dogadjaju će prisustvovati i zvaničnici brojnih ambasada, ministri kao i predstavnici ključnih institucija i lokalni privrednici.

  • 1

    Radio