SliderMN Više

Cijene parkinga na nivou prošlogodišnjih, i ove godine bez garaža u gradu

Prej tvteuta16:16 12 Jul 2022

Sa špicom turističke sezone počinju i gužve u gradu, koje nerijetko nastaju uslijed traženja slobodnog parking mjesta u užem gradskom jezgru. I ovih dana traži se parking više, jer iz proceduralnih i drugih  razloga ni ove godine nema dodatnih garaža, koje su odavno planirane na nekoliko lokacija u gradu.

„Mi potpuno spremni dočekujemo sezonu, ali nažalost nemamo dovoljno parking mjesta. Elaboratom iz 2016. godine predviđeno je nekih 980 mjesta, međutim od osnivanja „Parking servisa“ do danas imamo do 100 parking mjesta manje. Neka od tih mjesta su uklopljenje u građevinske parcele. Planskom dokumentacijom su predviđene tri garaže, koje su neophodne  za naš grad“, kazao je direktor Javnog preduzeća „Parking servis Ulcinj“ Aleksandar Jacović.

Jacović

Ove godine nije se značajno povećao broj novih parking mjesta, izuzev parkirališta u Štoju. Jacović smatra da je zbog obima posla komunalna policija značajno  manje na usluzi  „Parking servisu“, te dodaje da saobraćaj u gradu umnogome zavisi od saradnje komunalne policije i „Parking servisa“.

Kako bi uspjeli da dodatno pokriju i provjeravaju naplatu svih  parkirališta u gradu, angažovano je i nekoliko sezonskih radnika. Što se tiče cijene parkinga, Jacović je potvrdio da nije došlo do povećanja cijene parkinga, te je kazao da je odnedavno dostupna i posebna aplikacija kojom turisti bez napora mogu plaćati parking.

Direktor Parking servisa zaključuje da su se nakon pune dvije godine od funkcionisanja ovog preduzeća građani i gosti u Ulcinju navikli na postojanje određenih pravila u gradu, dok se sa druge strane od naplate parkinga ubira i značajan prihod u budžet opštine.

Više o ovoj temi poslušajte u večerašnjem izdanju emisije „Hronika Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta.

  • 1

    Radio