Politikë Më shumë

Forumi shqiptar nuk do koalicion me PDS në Tuz?

Prej tvteuta09:58, 7 Mars 2019

Forumi shqiptar nuk do koalicion me PDS në Tuz?

Pas shpalljes zyrtare të rezultateve të zgjedhjeve në Komunën e Tuzit, do të fillojnë edhe bisedimet e para për koalicionet paszgjedhore. Forumi Shqiptar, i cili ka fituar 16 mandate , ndodhet në pozitë të favorshme pasi i duhet vetëm një mandat për të formuar shumicën. Bartësi i listës Nikë Gjeloshaj, ka lënë të kuptohet se në bisedime nuk do të lihen menjanë asnjë subjekt përveç Partisë Demokratike të Socialistëve. Megjithatë , këto të fundit dhe Socialdemokratët kanë shprehur besimin se do të jenë pjesë e një koalicioni të gjërë. Deri tani nuk ka pasur deklarata direkete nga Partia Boshnjake, kurse Demokratët e Malit të Zi kanë shprehur gatishmërinë të jenë pjesë e pushtetit i cili nuk do të përfshinte Partinë Demokratike të Socialistëve.

  • 1

    Radio