Sociale Më shumë

Ballkani i kërcënuar nga katastrofat natyrore

Prej tvteuta09:58, 25 Shkurt 2019

Ballkani i kërcënuar nga katastrofat natyrore

Në rajonin e Ballkanit deri në fund të këtij shekulli do të ketë rritje të konsiderueshme të katastrofafe natyrore si thatësira, përmbytje dhe valë nxehtësie, thuhet në raportin e UNICEF për ndryshimet klimatike. Sipas këtij raporti, edhe pse vërehet qartazi rritja e tendencave për katastrofa natyrore, reagim dhe masa për zbutjen e tyre deri tani nuk ka. Vendi më i kërcënuar mendohet të jetë Bosna e Hercegovina, e cila në vitin 2014 kaloi përmbytje katastrofale që shkaktuan dëme deri në 75%.

  • 1

    Radio